Preskočiť na hlavný obsah
Aktualita

KAM DOVIEDOL BRAZÍLIU VYMYSLENÝ NARATÍV O SFALŠOVANÝCH VOĽBÁCH? (2/5)

TransparentneVolby2023

KAM DOVIEDOL BRAZÍLIU VYMYSLENÝ NARATÍV O SFALŠOVANÝCH VOĽBÁCH? (2/5)

POD PO BODE, VYVRÁTENÉ LŽI – ČASŤ 2:

☝️TVRDENIE: Voľby budú slobodné až vtedy, keď sa do nich zapojí aj brazílska armáda.

➡️ VYVRÁTENIE: Ozbrojené sily analyzovali celý systém a pri konečnej verzii povedali, že je všetko v poriadku, a sú s hlasovacím systémom spokojné.

➡️ POKRAČOVANIE: Blížilo sa prvé kolo hlasovania a vysoko postavená politická osoba napriek týmto opatreniam naďalej spochybňovala slobodu volieb.

☝️TVRDENIE: Voľby rovnaká politická osoba prehrala so ziskom 43 percent hlasov. Povedala, že ak má menej ako 60%, vo volebnej agentúre muselo dôjsť k podvodu. Nepriniesla už žiadne dôkazy, išlo o nepodložené tvrdenia.

➡️ VYVRÁTENIE: Brazílska armáda, ktorá monitorovala celé hlasovanie, oznámila, že nezistila žiadne známky podvodu.

☝️TVRDENIE: Rovnaká politická osoba vyzvala svojich priaznivcov, že ak nevyhrá, majú vyjsť do ulíc. Hlasovanie v prípade jej prehry muselo byť zmanipulované. Zmanipulovaný dav skandoval jej prezývku „legenda“.

➡️ VYVRÁTENIE: Žiadna kontrola – polícia, armáda, zahraniční pozorovatelia chybu nenašli. V uliciach Brazílie však nastali nepokoje.

☝️TVRDENIE: Treba povolebný audit!

➡️ VYVRÁTENIE: Ani audit nepreukázal žiadne pochybenia zo strany hlasovacích zariadení, ani nedostatky vo volebných komisiách.

☝️TVRDENIE: „Tak, ako ja nemám ako dokázať, že k podvodu došlo, nikto na druhej strane nemá ako dokázať, že k podvodu nedošlo“.

➡️ VYVRÁTENIE: Boli to už len prázdne reči. Rovnaká politická osoba sa v časti demokratickej spoločnosti úplne zdiskreditovala, rovnako ju vnímali demokratickí predstavitelia Západného sveta. Svojimi klamstvami zabezpečila rozvrat krajine, totálnu nedôveru v demokratické inštitúcie, ktoré viedli k ozbrojeným nepokojom.

Tag: dezinformácie ,voľby